Tri stranke se ujedinile u jedinstvenu Demokratsku stranku

FOTO: DS
49

BEOGRAD – Demokratska stranka (DS), Zajedno za Srbiju (ZZS) i Socijaldemokratska stranka(SDS) ujedinile su se danas u jedinstvenu DS.

Tri stranke objavile su ujedinjenje na skupu u Kombank dvorani pod sloganom „Demokrate zajedno“, na kojem su se obratili Nebojša Zelenović, Alksandar Ivanović i Zoran Lutovac, koji je pozvao sve demokrate da zajedno grade DS i ponovo osvoje otetu slobodu.

Na početku skupa pročitan je Proglas o ujedinjenju u kome se navodi da je potrebno ujedinjenje demokratskih snaga na jasnoj ideološkoj platformi.

U proglasu se navodi da je cilj, između ostalog, borba za evropske vrednosti, vladavinu prava, nezavisno sudstvo, poštovanje zakona, uredenjen pravni ambijent, dobrosusedske odnose, mir u regionu…

Lutovac je rekao da će vrata “nove” Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete, i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti.

FOTO: DS

“Ujedinjujemo se danas, mi ovde prisutni, ali otvaramo vrata i svima onima koji žele da se bore sa nama za pravedniju i bolju Srbiju, za solidarnost, slobodu i demokratiju”, naveo je Lutovac.

Predsednik “Zajedno za Srbiju” i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je potrebna snažna DS koja bi dobila mandat građana.

“Sve je u našim rukama”, uveren je Zelenović, samo, kaže, treba da se “vrati samopouzdanje naciji”.

“Siguran sam da ćemo ubrzo imati desetine novih lidera koji će izmeniti lice naše političke scene”, rekao je gradonačelnik Šapc.

Najavio je veliku kampanju koja treba da naparvi mrežu od 50.000 volontera, entuzijasta koji veruju u vrednosti DS.

“Ovako organizovana politička sila će omogućiti održavanje poštenih izbora i ovako ćemo sprečiti krađu glasova i odbraniti normalnost u Srbiji”, zaključio je Zelenović.

“Nećemo učestvovati na izborima, ukoliko nisu fer, nećemo učestvovati u radu državnog i lokalnih parlamenata dok se ne stvore uslovi za normalan rad tih institucija”, naglasio je Zelenović.

Kako je rekao, to su teške odluke, ali neophodne, kao što je bilo neophodno napraviti savez sa veoma različitim strankama i Sporazum s narodom.

Ujedinjenju su prisustvovali i predsednik SDS-a Boris Tadić, jedan od osnivača DS Dragoljub Mićunović, bivši predsednik DS Dragan Šutanovac, nekadašnji funkcioner, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i drugi.

Izvor Tanjug/RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More