Mislili su da će doći do novca na lak način, ali jedan post na Fejsbuku im je srušio sve snove

Pixabay
329

Četvoro Britanaca je ostalo bez odštete od 50.000 evra zbog posta na Fejsbuku, a sada još treba i da plate i to zbog nepoštovanja suda i lažnih optužbi.

Majkl Džejmson, Džejn Vir, Kler Elizabet Vir i Dženet Luiz Vir tužili su svog tur-operatera nakon letovanja u španskom risortu Benidorm tvrdeći da im je odmor pokvarilo trovanje hranom.

Prijavili su da su oni i četvoro dece patili od mučnine, grčeva, povraćanja i dijareje, što je turističku agenciju moglo da košta 50.000 evra.

Ali inspektori su pročešljali društvene mreže i otkrili da su na Fejsbuku to letovanje malo drugačije opisali.

„Ovo je bio najbolji odmor ikada, divan hotel i hrana. Nismo hteli da se vratimo kući“, napisala je 63-godišnja Dženet Luiz Vir.

Njene ćerke, 38-godišnja Džejk i 35-godišnja Kler, u komentarima su napisale da su na odmoru „uživale svakog minuta“ i da bi volele da opet budu tamo. Prema medicinskoj dokumentaciji koju su priložile, sve tri su u trenutku pisanja tih objava trebalo da pate od grčeva, dijareje i povraćanja.

Ništa oprezniji nije bio ni 43-godišnji Džejmson, koji se provodio u kriket klubu u vreme kad je trebalo da pati od posledica trovanja hranom, piše “ Prva“.

Svi su osuđeni na tri meseca zatvora, uslovno na dve godine, i morali su da plate kaznu od 900 evra. Na spornom odmoru s njima je bilo i četvoro dece.

„Mislili su da će doći do novca na lak način, a sad će platiti cenu za svoju glupost“, rekao je za britanski „Miror“ Dejvid Skot, advokat iz firme koja je istraživala slučaj.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More