Članovi grupe Levijatan pušteni da se brane sa slobode

Logo
364

Viši sud u Beogradu odbio je danas predlog tužilaštva da odredi pritvor Pavlu Bihaliju i Aleksandru Buhancu, vođama grupe „Levijatan“, koji su u sredu privedeni zbog pretnji na internetu jednom azilu za pse.

Oni su pušteni da se brane sa slobode uz meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenim i meru obaveznog javljanja policijskoj stanici jednom mesečno.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak odbio predlog javnog tužioca da im se odredi pritvor i izrekao im pomenutu meru.

Protiv ove odluke tužilac i odbrana imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Oni su bili uhapšeni po nalogu tužilaštva za visokotehnološki kriminal zbog sumnje da su preko Fejsbuka postavili video objavu preteće sadržine u kojoj su, između ostalog, iznosili pretnju da će napasti na život i telo oštećenih – saopštio je ranije MUP.

Inače, Pokret „Levijatan“ u žižu javnosti dospeo je 2017, kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama koji su „došli da brane životinje“.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More