Srpska lista pobedili u sve četiri opštine na severu Kosova

FOTO: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
144

KOSOVSKA MITROVICA – Na današnjim vanrednim lokalnim izborima u sve četiri opštine na severu Kosova i Metohije – Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Lepozaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu – pobedili su kandidati Srpske liste, osvojivši veći broj glasova.

Izlaznost je na ovim izborima bila veća nego na lokalnim izborima 2017. godine.

Srpski narod na severu Kosova i Metohije još jednom je nedvosmisleno, i skoro jednoglasno, potvrdio spremnost da odlučno brani svoj opstanak i politička prava, i organsku vezu sa državom Srbijom, rečeno je večeras RTS-u u Srpskoj listi.

Dodaju da je tako propao poziv na bojkot onih u Srbiji koji su hteli da sever Kosmeta gurnu u ruke Albanaca.

Glasačka mesta su zatvorena u 19 sati.

Ovo je velika vest, nastavićemo da se borimo, izjavio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić povodom pobede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na severu Kosova.

„Ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora i propast nastojanja Prištine da, kandidujući Albance u sredinama gde preko 90 odsto čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom“, rekao je Ðurić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu KiM raspisao je kosovski predsednik Hašim Tači nakon što su oni podneli ostavke zbog taksi koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More