Italijanske kompanije traže partnere u Srbiji

Foto:Flickr
91
Na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji je održan u Novom Sadu, predstavila se i italijanska kompanija Meccanica Industriale, koja je vodeći proizvođač električnih pumpi za vodu pod brendom Belardi.
– Naši proizvodi namenjeni su za upotrebu u poljoprivredi, za navodnjavanja, a takođe su pogodni i za primenu u industriji i domaćinstvima. Upravo smo ove proizvode i predstavili na ovom Sajmu. Nismo prvi put u Novom Sadu, a interesovanje posetilaca za ovo što mi nudimo je zaista veliko – kažu za eKapiju iz ove kompanije.
Kako navode, Srbija je za njih sasvim novo tržište, pa su u potrazi za partnerima u našoj zemlji.
– Pre dve godine uspeli smo da se ubacimo na srpsko tržište preko jednog lokalnog partnera, ali to je baš minimalno prisustvo. Imamo interese da se širimo i tražimo partnere sa kojima bismo mogli da poslujemo. Osim Srbije, tražimo i partnere u regionu – Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj i ostalim okolnim zemljama – kažu iz kompanije Meccanica Industriale.
Pumpe Belardi prisutne su u Severnoj Africi, u istočnoj Evropi samo u Poljskoj, a u zapadnoj samo u Španiji. Sada je Balkan tržište koje je veoma interesantno za kompaniju Meccanica Industriale i na kome planiraju da prošire svoje poslovanje.
(Đanpjero Melila) Interes za tržište Srbije pokazala je i kompanija MB Plast koja proizvodi mikro sisteme za navodnjavanje. Reč je o opremi koja radi po sistemu kap po kap, i namenjena je za distribuciju vode u svim sferama poljoprivrede.
– Sedište naše firme je u Rimu, ali smo prisutni u svim onim zmljama koje imaju problem sa navodnjavanjem – Severnoj Africi, Bliskom Istoku, nekim zemljama Evrope i Peruu – kaže za naš portal Đanpjero Melila iz kompanije MB Plast.
Kako ističe, kompanija se prvi put predstavila u Srbiji, gde bi voleli da pronađu partnere i poslovne saradnike.
– Srbija je odlično tržište, jer ima veoma razvijenu poljoprivredu. Takođe, poljoprivrednici imaju i odlična tehnička znanja kada je reč o ovim sistemima za navodnjavanje. Imali smo nekoliko veoma zanimljivih sastanaka na sajmu u Novom sadu i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku i da uđemo na srpsko tržište
Izvor ekapija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More