Francuski vitez i srpski ponos sprema novi album

Foto:Youtube/Printscreen/NemanjaRadulovicVEVO
652

NIŠ – Poznati srpski violinista iz Niša Nemanja Radulović objavio je deseti jubilarni album koji nosi naziv „Bajka“, pišu „Južne vesti“.

Kako je Radulović rekao, za njega je na ovom albumu sve bajka, od repertoara, preko muzičara i svih koji su radili na projektu do mesta na kojima su snimali.

„To je priča, imaginacija, saradnja sa ljudima koje poštujem i koje volim. A i sama muzika je bajkovita! Hačaturjanov koncert apsolutno može da se stavi u neku dečju priču ili da se napravi film sa tom muzikom. Sećam se da sam u detinjstvu voleo da gledam ruske bajke, koje su se emitovale na RTS-u. Sećam se ‘Snežne kraljice’“, kaže Radulović za „Južne vesti“.

Na novom albumu, na kome je radio dve godine, dela su jermenskog kompozitora Hačaturjana, kao i Šeherezada u aranžmanu Aleksandra Sedlara, koju je beogradska publika već mogla da čuje premijerno početkom godine na Kolarcu.

Radulović, iako rođeni Nišlija, već duži niz godina živi i radi u Francuskoj. Prošle godine je postao francuski vitez, pre 4 godine je na godišnjoj dodeli nagrada klasične muzike u Francuskoj izabran za najboljeg solo instrumentalistu. Na istoj ceremoniji je pre više od 10 godina pobedio u kategoriji „Internacionalno otkriće godine“.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More