Palma ispoštovao domaćina i uzjahao kamilu (VIDEO)

FOTO: YouTube/Printscreen
402

EGIPAT – Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, s delegacijom tog grada, boravi u poseti Egiptu. Zvanicama je priređen svečani doček, a Palma uzjahao kamilu.

Privredno – politička delegacija grada Jagodina na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine Grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom boravi u radnoj poseti Egiptu i pobratinskom gradu Marsa Alamu.

Za Markovića i članove delegacije, domaćin, guverner oblasti Crvenog mora general Ahmed Abdulah, je priredio doček, kako se navodi, kakav nije priređen za strane političare još od vremena SFRJ i Josipa Broza Tita – od crvenog tepiha na aerodromu, preko brojnih poseta privrednim i kulturnim obeležjima, preko sastanaka sa privrednicima iz Egipta.

Na sastanku kome su prisustvovali članovi delegacije iz Jagodine i privrednici Mars Alama, guverner Crvenog mora Ahmed Abdulah i predsednik Skupštine Grada Jagodina Dragan Marković Palma, Marković je, na predlog Ivice Dačića, zamolio da Egipat povuče priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, mada je od domaćina dobijen odgovor da nigde u dokumentima ne stoji da je Egipat priznao Kosovo i Metohiju.

General Abdulah i Marković dogovorili su se da Jagodina dobije pet hektara zemlje pored mora tako da je pored Egejskog mora Jagodina izašla i na Crveno more. Jagodina će dati zauzvrat pet hektara Marsa Alamu u industrijskoj zoni za investitora iz Egipta koji će tu otvoriti fabriku i zaposliti radnike.

Marković je takođe predložio razmenu studenta iz Hurgade studira u Jagodini na jednom od jagodinskih fakulteta. „Hoćemo saradnju kakva je između naših država bila u vremena Titove Jugoslavije“ rekao je Marković.

Uveče je za delegaciju Jagodine priređena večera u pustinji, gde su se domaćini potrudili da pokažu koliko im je važna poseta delegacije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom. Ambijent je bio ukrašen zastavama Srbije i Egipta. Na predlog domaćina, Palma je tom prilikom uzjahao kamilu, uz zvuke srpske himne. Palma i čitava srpska delegacija bili su obučeni u tradicionalnu egipatsku nošnju, prenela je TV Prva.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More