Spasavanje, helikopteri, hapšenje… Ovako je danas bilo na Trgu slobode u Novom Sadu (FOTO)

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP
400

NOVI SAD – Na Trgu slobode promovisano je 711 polaznika 17. i 18. klasa Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klasa polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP
FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Polaznicima su se obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović.

Rešenja o nagrađivanju najboljih u rangu uručio je ministar Stefanović .

„Izabrali ste poziv koji sa sobom nosi mnoge rizike i izazove i moraćete često da rizikujete svoj život zbog bezbednosti građana. Nema veće radosti nego kada vidite zadovoljstvo na licu čoveka koga ste zaštitili. Vaš zadatak je da opravdate poverenje građana, a još važniji da nenio događaj sprečite. Od vas očekujem da vašim doprinosom MUP Republike Srbije postiže još bolje rezultate i morate pokazati da svako ko bude prekršio zakon zbog toga mora odgovarati“, poručio je polaznicima ministar Stefanović.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP
FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Ministarstvu unutrašnjih poslova zahvalio se prvorangirani polaznik 17. klase COPO Dušan Filipović.

„Svesni smo, da nam na putu koji smo odabrali, prepreke i izazovi tek predstoje, ali smo na to spremni i obećavamo da nećemo ustuknuti pred teškoćama policijskog posla, jer nas plava uniforma, obavezuje na mnogo načina, ali je najvažniji da je građani Srbije prepoznaju i prihvataju kao svoju, kao znak da mogu da nam veruju“, rekao je Filipović, uz obećanje da će časno služiti svojoj otadžbini i biti ponos Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svečani defile budućih policajaca i vatrogasaca predvodio je zastavni vod Centra za osnovnu policijsku obuku koji su činili polaznici 19. klase, koja se trenutno nalazi na obuci.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Za njim su usledili ešaloni polaznika 17. i 18. klase, kao i 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica, kao i mešoviti ešalon diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta i vatrogasaca – spasilaca.

Nebom iznad Novog Sada, tokom prolaska ešalona, preletela su četiri helikoptera MUP-a Bel 212 i Gazela.

Tokom svečanosti, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice uz pomoć Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, građanima koji su posmatrali promociju, prikazali su veštine i sposobnosti u vežbi hapšenja osumnjičenog koji se nalazi u bekstvu.

Njihove buduće kolege u Ministarstvu unutrašnjih poslova, polaznici COPO i studenti KPU prikazali su borilačke veštine koje su stekli tokom školovanja, a u vežbi hapšenja počinioca nakon izvršenog krivičnog dela pokazali su i savladane tehnike i usvojeno znanje.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Budući vatrogasci izveli su vežbu spasavanja lica uz pomoć spasilačkog užeta i vazdušnog jastuka.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More