Milojević i Marin objedinili „titule“

FOTO: Wikipedia
187

BEOGRAD – Fudbaler Crvene zvezde Marko Marin izabran je za najboljeg igrača Super lige Srbije u ovoj sezoni, u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost (SPFN), dok je trener crveno-belih Vladan Milojević odbranio titulu prvog stručnjaka.

FOTO: TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Kako se navodi u današnjem saopštenju na sajtu SPFN, u izboru za Top 11, koji se peti put održava, glasali su igrači Super lige. Ove godine učestvovalo je 346 profesionalnih fudbalera iz 16 klubova, što je više od 80 odsto od ukupnog broja.

U odnosu na prošlogodišnji sastav, u ovosezonskom idelanom timu mesta su sačuvala petorica: Milan Borjan, Nemanja R. Miletić, Miroslav Bogosavac, Danilo Pantić i Dušan Jovančić. Oni, ali i Nikola Drinčić, su i jedini koji su do sada dva puta birani u tim sezone.

Marka Marina su kolege 238 puta uvrstile u idealan tim, a 164, odnosno gotovo polovina onih koji su glasali, izabrali su ga za igrača sezone. Na taj način Marin je objedinio MVP titule u izboru trenera i kapitena koji organizuje Super liga, ali i glasanju koje daje bolji uzorak a koje sprovodi SPFN.

FOTO: TANJUG / FILIP KRAINCANIC

Trener Zvezde Vladan Milojević je za 142 igrača bio najbolji stručanjak ove sezone. Za njega važi isto što i za Marka Marina jer je i na manifestaciji „Prvi tim“ proglašen najboljim trenerom Super lige.

Zvezda ima četvoricu igrača u timu, Radnički iz Niša trojicu, a Čukarički i Partizan po dvojicu. Najbolji tim Super lige za sezonu 2018/2019 u formaciji 4-4-2 je: Milan Borjan (Crvena zvezda, 100 glasova), Nemanja R. Miletić (Partizan, 152), Radovan Pankov (Radnički Niš, 128), Nemanja Milunović (Crvena zvezda, 93), Miroslav Bogosavac (Čukarički, 165), Danilo Pantić (Partizan, 123), Nikola Drinčić (Radnički Niš, 158), Dušan Jovančić (Crvena zvezda, 125), Marko Marin (Crvena zvezda, 238), Ognjen Mudrinski (Čukarički, 118) i Nermin Haskić (Radnički Niš, 130).

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More