Propao lanac restorana čuvenog britanskog kuvara

FOTO: Pixabay
157

LONDON – U lanac restorana čuvenog britanskog kuvara Džejmija Olivera uvedena je danas prinudna uprava, čime je ugroženo više od 1.000 radnih mesta, javlja Rojters.

Revizorsko-konsultantska kuća KPMG je imenovana za prinudnog upravnika u restoranima ove kompanije u Velikoj Britaniji, dok njeno poslovanje međunarodnih franšiza i njen brend “Fitin Kornvol” neće biti pogođeni, navodi se u saopštenju Džejmi Oliver grupe.

Ukupno 25 restorana, od čega 23 pripadaju Džejmijevom italijanskom lancu, imenovalo je novu upravu sastavljenu od revizora firme KPMG. Prinudna uprava je, kako dodaje Rojters, uvedena kao vid zaštite od kreditora.

Oliver je 2008. godine osnovao svoj brend elitinih restorana italijanske kuhinje “Džejmis Italijan”. Grupa njegovih restorana uključuje i roštiljnicu “Barbekju” i “Džejmi Olivers diner”.

Njegov lanac restorana je poslednja žrtva oštrog trgovinskog okruženja u najužim gradskim jezgrima širom Britanije.

Oliver je rekao da mu je izuzetno žao zbog ovoga i da saoseća sa svim zaposlenim koji će biti pogođeni ovim.

„Želeo bih da se zahvalim svim mušterijama koje su uživale i podržavale nas tokom poslednje decenije. Bilo je pravo zadovoljstvo služiti vam“, istakao je poznati kuvar.

Popularni kuvar  se javnosti obratio i porukom na Instagramu:

“Devastiran sam činjenicom da su naši voljeni restorani u Velikoj Britaniji prepušteni prinudnoj upravi. Duboko sam ožalošćen takvim ishodom. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su, tokom proteklih godina, svim srcem uložili sebe u ovaj posao”, Džejmi.

Zanimljivo je da na njegovom poslednjem Instagram postu, za razliku od ostalih, nije dozvoljeno komentarisanje.

Džejmi Oliver je jedan od kuvara koji je najodgovorniji za popularizaciju televizijskog kulinarstva, a snimio je veliki broj emisija na tu temu i napisao brojne kuvare.

Osim toga, veliki je borac za zdraviju ishranu, a vodio je akciju poboljšavanja kvaliteta hrane u britanskim školama.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More