Vučić: Uvođenjem taksi Priština prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini

OTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC
352

BEOGRAD – Priština je uvođenjem taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine prekršila Sporazum o slobodnoj trgovini, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je navedeno u saopštenju, Vučić je to izjavio u razgovoru sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, sa kojim je pričao i o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i o dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog povećanja trgovinske razmene između Srbije i SAD, koja iznosi oko 30 odsto u prvih devet meseci, kao i jačanja interesa američkih kompanija za ulaganja u Srbiji.

Ambasador Skot je pozvao Beograd i Prištinu da pokažu fleksibilnost u postizanju rešenja, koje bi doprinelo regionalnoj stabilnosti i nastavku dijaloga.

Vučić i Skot razgovarali su i o američkoj podršci evropskom putu Srbije, koja se, između ostalog, ogleda i u novčanoj pomoći za sprovođenje reformskih procesa.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More