Bezdušno: Mogao je da spreči udes ali mu je bilo važnije da sve snimi mobilnim telefonom (VIDEO)

FOTO: Printscreen/Youtube
162

BANJALUKA – Juče se u mestu Grabovica u Bosni i Hercegovini dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 62-ogodišnji Milenko Pudar iz Banja Luke. On se automobilom direktno zakucao u autobus, a zašto je prešao u suprotnu traku zasad nije poznato.

Poginuo je na licu mesta. Mediji javljaju da je prizor na licu mesta bio stravičan, a muškarca su vatrogasci dva sata izvlačili iz smrskanog automobila. Ta nesreća je možda mogla biti sprečena jer su nepoznate osobe više minuta snimale Pudara kako krivuda po putu, piše Indeks.

Tim povodim oglasio se i urednik Buke Aleksandar Trifunović sledećim komentarom:

„Snimak saobraćajne nesreće na putu Jablanica – Mostar u kojoj je poginuo Banjalučanin razoružava bezdušnošću vesele ekipe koja ga je snimila, smejući se čoveku koji je očigledno zaspao za volanom ili iz nekog drugog razloga nije imao kontrolu nad vozilom skoro dva minuta koliko je snimatelj snimao i komentarisao poslednje trenutke Milenka Pudara. Nakon što je automobil udario direktno u autobus autor snimka izlazi iz automobila i kaže: E, ovo je snimak… Iako se možda čini, to nije najgore.

Oštroumni snimatelj prilazi smrskanom automobilu, nastavlja da snima unutrašnjost automobila i viče: Jaro, jesi li živ?! To je najgore.

Autor snimka je imao mogućnost da priđe vozilu, sirenom ili svetlima da upozori vozača ili barem blicanjem autobus da se događa nešto neuobičajeno, mogao je barem da pokuša da u ta dva minuta utiče na bolji ishod umesto što se ravnodušno radovao onom što se dogodilo, radujući se dobrom snimku.

Ne gledajte ovaj snimak, više je od uznemirujućeg, jer je dokaz koliko je ovo društvo u realnom vremenu ravnodušno na nesreću, koliko je zastrašujuće izgubilo vezu sa ljudskim u sebi. Ovaj snimak to dokazuje”.

Izvor Politika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More