Groblje na tri sprata, iznad Rimljana i Slovena daleki preci poznatog muzičara (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube
72

Nadomak Negotina, u selu Prahovu na obali Dunava, niklo je groblje na tri sprata!

Na prvom su Rimljani, na drugom stari Sloveni, a na trećem Srbi i Vlasi. Meštani tvrde da je treći sprat sagradio daleki predak poznatog muzičara dr Neleta Karajlića.

Foto: Printscreen/Youtube

Raskošne grobnice ne izgledaju kao grobnice već kao crkvice. O čudnoj neimarskoj navici ovog kraja u građenju večnih kuća, pripoveda meštanin Velimir Trailović, koji je ovu pojavu dugo istraživao, objavljeno je u TV emisiji Nećete verovati.

„Ovo je groblje na tri sprata. Od drugog do šestog veka bilo je rimsko groblje, slovenska nekropola oko 14. veka, a sa nastankom Prahova nastalo je groblje koje sada vidimo. Car Trajan je ovde bio 99. godine kada je gradio rimski grad koji se zvao „grad na vodi“ ,objašnjava Trailović.

„Pre Drugog svetskog rata ovde su bile samo dve grobnice od kojih je jedna bila Marinka Jankovića, prahovskog sveštenika koji je deda Neleta Karajlića. Početkom vraćanja naših ljudi iz inostranstva počele su da se grade ove grobnice, sve su različite“, objašnjava on.

Ovdašnjim zidarima ovakve grobnice stvaraju velike muke jer im familije traže da njihova bude i veća i luksuznija od prethodne. Koštaju papreno jer samo vrata na njima dostižu cifre od po 1.000 i više evra, a gde je ostalo.

Izvor Infobrif/Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More