Ovaj metal vredi kao zlato!

FOTO: Wikimedia
95

Plemeniti metal paladijum je od nedavno u centru pažnje investitora jer su podaci ukazali na strukturalni deficit ovog metala izazvanog rastućom potražnjom u industriji automobila.

Ovi neočekivani i retki uslovi podstakli su rast cene paladijuma iznad nivoa od 1200 dolara za finu uncu, čime je paladijum postao vredan gotovo kao zlato.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da saznaju kako da trguju cenom paladijuma ili one koji jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatnu e-brošuru “Kako pametno investirati”. Brošura je prilagođena svim nivoima znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Paladijum se u automobilskoj industriji koristi za proizvodnju katalizatora koji se koriste za smanjivanje emisije štetnih gasova.

FOTO: Wikipedia

Sve strože regulative radi zaštite okoline podstiču veću potrebu za ovim metalom. Potražnja za paladijumom je dostigla nove maksimume paralelno sa rastom proizvodnje katalizatora za benzin nakon „dieselgate“ skandala koji je kompromitovao kompaniju Volkswagen, nakon čega je pala potražnja za vozilima na dizel.

Prema mnogim poznavaocima, strukturalni deficit paladijuma je u 2019. godini ušao u desetu godinu, pri čemu je jedan od faktora rastućeg deficita i štrajk radnika u južnoafričkim rudnicima. S druge strane, i dalje se očekuje da će potražnja za paladijumom u Kini ostati na visokom nivou.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More