Lane Gutović i “Ukrađena ličnos” gostuju u Čikagu

FOTO: Plakat predstave
149

U Čikagu, u petak, 24. maja, gostuje poznati srpski glumac Milan Lane Gutović sa urnebesnom komedijom “Ukrađena ličnos’”. Predstava se igra u Irish American Heritage Centru sa početkom u 19.30 sati.

“Predstava je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast.

Sa spretnošću i duhom seoske bitange, „položare“ i „jajare“, potura se Evropskoj Uniji kao kandidat za predsednika. Ni jedan postavljeni uslov njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu kolaboraciju naziva „saradnjom“.

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje”, stoji u prikazu predtave.

Možda je ovaj prikaz suviše ozbiljan za veselu i laku predstavu koja vas očekuje. Smeh koji vas čeka biće zavesa koja će možda pokriti neke sličnosti ovoga lika sa aktuelnim osobama koje sumnjivo krase naše vreme i težak politički trenutak.

U predstavi igra Milan Gutović a tekstove koje govori je sakupio i obradio, oslanjajući se na tekst Milenka Vučetića „Barabe“ . U predstavi se koristi Štrausov valcer.

Organizatori i sponzora predstave su Chicago Dešavanja i Plus Radio US.

Izvor Srpska televizija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More