Princ Dušan Karađorđević i princeza Valerija venčali se na Oplencu (FOTO)

Foto/Printscreen/Video/Kurir
153

BEOGRAD – Princ Dušan Karađorđević venčao se danas u crkvi na Oplencu sa svojom dugogodišnjom izabranicom, princezom Valerijom Demuzio.

Naime, princ Dušan i princeza Valerija, koji su zajedno četiri godine, 2018. godine su imali građansko venčanje u Njujorku gde oboje žive, a jednoglasno su odlučili da će crkveni deo ceremonije biti održan u Srbiji, gde su se venčali mnogi pripadnici porodice Karađorđević.

Foto/Printscreen/Video/Kurir

U crkvu na Oplencu pristigle su zvanice iz čitavog sveta.

“Valeriji se Srbija veoma dopada i s radošću ćemo ispoštovati neke od najdražih običaja iz narodne tradicije, sjedinićemo se u svetoj tajni braka uz božji blagoslov, okruženi najbližim prijateljima i porodicom, kao i mojim precima”, rekao je princ Dušan za “Blic”.

Foto/Printscreen/Video/Kurir

Dušan je najmlađi sin princa Aleksandra (Pavlovog) Karađorđevića i bratanac kneginje Jelisavete Karađorđević. Rođen je u Sent Galenu, u Švajcarskoj, a njegovi roditelji su se u Dušanovom ranom detinjstvu preselili u Pariz, gde je princ i odrastao. Dušan je upoznao marketinškog stručnjaka Valeriju Demuzio pre nekoliko godina u Njujorku.

Građansko venčanje je u Njujorku bilo upriličeno 2018. godine, a njemu su prisustvovali samo članovi najuže porodice.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More