Beograd: Održan još jedan protest “1 od 5 miliona” (FOTO+VIDEO)

Foto/Tanjug/Dimitrije Goll
189

U Beogradu je večeras kod Terazijske česme održan 25. protest “Svi kao jedan – jedan od pet miliona” na kome su govorili glumac Branislav Lečić, profesor Fakulteta politickih nauka Čedomir Čupić i Aris Movsesijan iz Nove stranke.

Foto/Tanjug/Dimitrije Goll

Na protestu je ponovo nošen transparnt “Stop krvavim košuljama”, a od predstavnika opozicije bili su Borko Stefanović i Vuk Jeremić.

Foto/Tanjug/Dimitrije Goll

Profesor Čupić rekao je da su za proteklih šest meseci građani pokazali da nema ko da ih zaustavi u njihovoj borbi i da samo uporni mogu da ostvare ono sto žele. “Vi ste čuvari plamena protesta. Sada ste žiška, ali ne znamo kada ćete da postanete plamen koji će da odnese ovu vlast”, kazao je Čupić.

On je pozvao “i sve sudije da ne odustanu, da se bore za svoju slobodu” i naveo da je sud poslednja odbrana od nepravde i da “ko u to dira ne zna šta radi”.

Lečić je najavio da će 8. juna velikim protestom obeležiti šest meseci demonstracija koje su počele zbog napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića.

Lečić je rekao da protesti predstavljaju “ozbiljan i veliki posao”, da tu nije reč samo o šetnji već da protesti predstavljaju “borbu za dostojan život svakog građanina u našoj zemlji”.

Foto/Tanjug/Dimitrije Goll

Na početku okupljanja Aris Movsesijan, inače član Nove stranke, rekao je da neki ljudi kažu da se protesti osipaju, ali kako kaže, “ako se okrenete oko sebe nećete videti tako”.

On je rekao da kada su napali Borka Stefanovića i kada su protesti počeli niko nije verovao da će trajati šest meseci, niti je neko verovao da će opozicioni političari sesti za isti sto.

“Ovde smo da održimo proteste i omogućimo normalne uslove za izbore”, kazao je Movsesijan.

Potom je usledila šetnja uobičajenom trasom do RTS-a gde su učesnici protesta održali “dnevnik slobodne Srbije” uz retrospektivu protesta, gde je gost bio Borko Stefanović, a završili je kod zgrade Predsedništva Srbije.

#1od5miliona Dnevnik slobodne Srbije ispred RTS-a

Gepostet von Danas am Samstag, 25. Mai 2019

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More