Nemci došli u Kragujevac po radnike, sledeći je Beograd

Foto/Pixabay
144

U Kragujevcu danas borave predstavnici „Triple Win“ projekta nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, koji u okviru zajedničkog programa nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije i Nemačke, žele da angažuju medicinske sestre i tehničare opšteg smera za posao u Nemačkoj.

U „Triple Win“ kažu da je to jedini projekat na međudržavnom nivou i da je reč isključivo o posredovanju kod onih kandidata čija su zanimanja u oblasti nege zvanično deficitarna u Nemačkoj.

Zato se, kažu, posredovanje odnosi samo na medicinske sestre i tehničare opšteg i pedijatrijskog smera, a ne na doktore, anesteziologe niti bilo koga drugog.
Projekat se sprovodi na osnovu „Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj“ zaključenog 2013. godine. između Savezne službe za zapošljavanje (BA) Nemačke i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije.

Sprovode ga nemačka Centrala za rad sa strancima i stručno posredovanje i nemački GIZ.

Sutra i prekosutra predstavnici „Triple win“ projekta boraviće u Beogradu.

Izvor Tanjug,Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More