Mediji objavili identitet uhapšenih policajaca

AP Photo/Visar Kryeziu
445

PRIŠTINA – U današnjoj akciji Kosovske policije lišeno je slobode 19 pripadnika Kosovske policije (11 Srba, 4 Albanca i 4 Bošnjaka), među kojima je jedan komandir, tri poručnika i petanest policijskih službenika, saopštila je na današnjoj konferenciji za štampu izvršna direktorica PIK-a, Miradije Keljmendi, prenosi Koha.

„Tokom pretresa zaplenjeno je oružje, tehnička oprema i novac “, izjavila je Keljmendi, ističući da se istraga u ovom slučaju nastavlja.

FOTO: Printscreen/Tanjug

Ona je naglasila da je pripadnicima Kosovske policije određeno zadržavanje do 48 sati kao i da su suspendovani sa dužnosti.

Prištinski portal Insajderi objavio je imena uhapšenih u jutrošnjoj akciji kosovskih snaga na severu Kosova i Metohije, među kojima je, prema spisku portala, desetoro Srba.

Prema Insajderiju, uhapšeni su: Zenel Bahtiri, Ramadan Rrustemi, Ali Pllana, Jasno Dorovik, Albert Makhuni, Reshat Kuki, Izet (-), Kristo Subotić, Milja Milenević, Besim Merovci, Biljan Medeljković, Veroljub Dimitrović, Dejan Spasojević, Božidar Milosavović, Zvezdan Spasojević, Abdurrahim Hodžić , Oliver Kuzmanović, Ana Bosovie Barać i Blagoje Lazović.

Spisak uhapšenih u Prištini nije službeno saopšten, a nije još poznato ni da li je to konačan broj uhapšenih.

Insajderi ne navodi izvor svoje informacije.

Portal istovremeno navodi i da su u akciji koju je sproveo, kako kažu, Inspektorat kosovske policije, a rukovodilo je Specijalno tužilaštvo Kosova, prikuljeni relevantni dokazi, te njihovo hapšenje dovodi u vezu sa navodnim kriminalnim aktivnostima.

Izvor Kossev/Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More