Dženeral elektrik ukida 1.000 radnih mesta u Francuskoj

FOTO: en.wikipedia.org
467

STRAZBUR – Američka kompanija Dženeral elektrik (GE) predstavila je danas plan za ukidanje oko 1.000 radnih mesta u Francuskoj, izjavio je jedan neimenovani sindikalni izvor.

To bi, kako ocenjuje Rojters, moglo američkoj kompaniji da napravi problem sa francuskom vladom koja je konstantno pozivala GE da ne ukida radna mesta u Francuskoj.

Planirano ukidanje radnih mesta bi uglavnom bilo realizovano u pogonu GE u Belforu, na istoku Francuske, dodaje isti izvor.

Taj lokalitet je već duže vreme u konstantnoj opasnosti od smanjenja broja radnih mesta jer GE želi da uštedi novac, a francuski ministar finansija Bruno Le Mer je ranije ovog meseca rekao da je zatražio od GE da ne zatvara svoje pogone u Francuskoj.

GE je prošlog meseca objavio da je u prvom kvartalu ostvario veću zaradu i izgubio manje novca nego što je očekivao, ali je, ipak, novi direktor Lari Kalp upozorio da još uvek ima problema sa negativnim pritiscima na novčani tok.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More