Fotografija dečaka koji uči na ulici obišla je svet, ono što je usledilo promenilo mu je život (FOTO+VIDEO)

FOTO: Printscreen/Youtube/Municipalidad distrital de Moche
510

Za Viktora Martina Angula Kordobu, dvanaestogodišnjeg dečaka iz Perua, prepreke ne postoje. Ovaj dečak je odlučan, vredan, želi da se školuje i mašta da postane policajac kako bi zaustavio korupciju u svojoj zemlji.

Njegova majka ne može da priušti da plati račune za struju. S obzirom na to da nije mogao da radi domaće zadatke kod kuće, završavao ih je napolju, pod svetlošću ulične lampe.

On je slikan kako uči na ulici i to je video neko na drugom kraju sveta, ko je zapravo želeo da pomogne.

Naime, Jakub Jusuf Ahmed Mubarak (31), milioner iz Bahreina, doputovao je u Peru sa namerom da promeni dečakov život. Obećao je da će renovirati kuću i dodati još jedan sprat. Ono što je već učinio jeste ponovno uvođenje električne struje, a na ovako plemenit čin se odlučio, kaže, između ostalog i zbog toga što je i sam imao slično detinjstvo.

Osim toga što je pomogao Viktoru, takođe je obećao da će donirati novac za njegovu školu.

Dečak je izrazio veliku zahvalnost zbog pomoći koju će njegova škola dobiti.

Njegova majka je izjavila kako se Viktor pitao kako je uopšte moguće da neko sa drugog kontinenta dođe da vidi baš njega.

“Zahvalna sam ljudima koji žele da pomognu meni i mom sinu, zahvalna sam iz sveg srca što imaju toliko dobrote u sebi i što su pronašli vremena da dođu u moj skromni dom, naročito zato što niko drugi to nije uradio”, rekla je Viktorova majka.

Izvor Infobrif/Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More