Đilas: Pokrećemo akciju „Putevima obmana i laži Aleksandra Vučića“ (FOTO)

Foto/Printscreen/@SavezZaSRB
428

BEOGRAD – Dragan Đilas, jedan od osnivača SzS, koji je sinoć prisustvovao izložbi Saveza za Srbiju ispred RTS-a, najavio je organizovanje nove akcije.

„Već je šest i po godina vlasti ovog režima Aleksandra Vučića, i mi smo odlučili da narednih nedelja pokrenemo jednu akciju koja će se zvati ‘Stazama obmana i laži Aleksandra Vučića i vlasti Srbiji’“, kaže Đilas.

On dodaje da će se potruditi da u svakom delu Srbije ukažu na to šta je vlast obećala, a šta slagala.

„I da podsetimo građane na prebijene ljude, na sve obmane, na uništena preduzeća, prodate resurse države i sve ostalo što se radi“, naveo je on.
Đilas je, povodom izložbe o medijskom mraku, istakao da je javni servis dostigao svoj vrhunac jer je ove nedelje organizovao debatnu emisiju o Kosovu i „uspeo da u nju pozove tri predstavnika SNS i voditeljku“.

Iako je beogradska opština Palilula zabranila održavanje izložbe „Šest godina propadanja“ ispred zgrade RTS-a, u organizaciji Saveza za Srbiju, predstavnici tog opozicionog bloka, ipak, su se okupili ispred zgrade u Takovskoj.

Protest je održan ispred zgrade RTS jer, kako su rekli iz SzS, smatraju da slika koju najveći deo medija šalje u Srbiji, predstavlja neku vrstu „iskrivljene slike stvarnosti i prikrivanja činjenice da režim kažnjava i hapsi sve one koji misle drugačije“.

Ovo nije prvi put da se predstavnici SzS okupljaju ispred RTS, to su učinili nekoliko puta, tražeći od javnog servisa da im dozvoli da učestvuju u informativnim emisijama kao i da poštuju pravo na demanti, koje, kako tvrde, RTS ne poštuje.

Poslednji put kada su bili ispred zgrade RTS, naveli su da ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispoštovani, da će proteste radikalizovati.

Izvor Infobrif.rs Twitter
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More