Građanima Srbije više neće biti potrebna viza za putovanje u ovu zemlju

FOTO: europa.eu
209

Na prijemu povodom Dana Republike Azerbejdžan koji je priredio ambasador Eldar Hasanov najavljeno je ukidanje viznog režima između Srbije i Azerbejdžana, javlja portal 021.rs.

Ambasador je, obraćajući se zvanicama, govorio o istorijatu svoje države akcentujući prelomne tačke u njenom razvoju.

On je podsetio da je 28. maja 1918. godine usvojena Deklaracija nezavisnosti i ustanovljena Demokratska Republika Azerbejdžan.

Istakao je da je za 23 meseca postojanja, do ulaska Crvene armije i uspostavljanja sovjetske vlasti, uspela da obezbedi jednaka prava svim građanima i da ženama prizna pravo glasa.

Nezavisnost je obnovljena 1991. godine, a ambasador je s ponosom naglasio da će Azerbejdžan od ove pa do 2022. godine predsedavati Pokretom nesvrstanih.

Svečanosti u beogradskom hotelu Hajat prisustvovao je i Simon Dragomir Karić, odbornik Pokreta Snaga Srbije – Bogoljub Karić u Skupštini grada Beograda.

On je podvukao značaj razvoja prijateljskih odnosa i pohvalio visok nivo strateškog partnerstva Srbije i Azerbejdžana.

„Predsednik Aleksandar Vučić je u maju prošle godine s velikom političko-privrednom delegacijom posetio Azerbejžan i tada su potpisani važni dokumenti o saradnji u različitim oblastima koji se uspešno implementiraju. Shodno tome ovih dana će biti, kao što je i ambasador Hasanov najavio, ukinut vizni režim, što će umnogome doprineti još intenzivnijem približavanju dve zemlje”, naveo je Karić.

On je objasnio da će to otvoriti put srpskim firmama da lakše angažuju naše radnike i da iskoriste ogromne poslovne kapacitete koje nudi Azerbejdžan.

Izvor 021.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More