Leskovac: Izabrane najbolje priče na književnom konkursu, pogledajte ko su dobitnici

Foto/Printscreen/You Tube
456

LESKOVAC – Nagradu “Vukašin Conić” za najbolju kratku priču na leskovačkom književnom konkursu osvojio je Dragoslav Đurović iz Vrnjačke Banje za priču “Negde se moramo zaustaviti”.

Žiri u kome su bili profesori srpskog jezika i književnosti Biljana Mičić, Cvetana Radivojević i Dragan Radović, drugu nagradu dodelili su Beograđanki Darinki Krunić za priču “Čovečica”, dok je treća nagrada otišla u ruke Milice Petrović, takođe iz Beograda, za priču “San”.
Književna nagrada za kratku priču “Vukašin Conić” ustanovljena je 2010. godine kako bi se afirmisali mladi pisci, a konkurs organizuju Conićeva porodica i Leskovački kulturni centar.

Vukašin Conić autor je romana “Daleki beli putevi” i “Pre zore”, zbirki priča “Ukus zemlje” i “Spomenik”.

Na ovogodišnji, deveti po redu konkurs u čast leskovačkog književnika Vukašina Conića, prijavilo se 158 autora, a stiglo je 249 priča.

Osim plaketa i novčanih nagrada, koje iznose 20.000, 15.000 i 10.000 dinara, najbolje priče biće i objavljene u časopisu “Naše stvaranje”, navode organizatori konkursa.

Izvor Južne vesti.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More