Najduži meč na Rolan Garosu: Sjajan tenis Đerea i Nišikorija, na kraju presudilo iskustvo!

FOTO:Tanjug/ AP Photo/Jean-Francois Badias
99

PARIZ – Kei Nišikori će igrati u četvrtom kolu Rolan Garosa pošto je savladao Lasla Đerea u najdužem meču ovog turnira sa 6:4, 6:7, 6:3, 4:6 i 8:6. Meč je trajao 4 sata i 26 minuta.

Već u prvom setu se dalo naslutiti da nas čeka velika borba između dva tenisera, na kraju su ipak presudila dva brejka Japanca, to jest poslednji u setu za 6:4 u gemovima.

Nije se predao Đere već je nastavio u jakom ritmu i u drugom setu, uspeo da stigne do taj-brejka i u njemu konačno dočekao šansu za izjednačenje nakon što je na kraju vezao tri poena za prednost od 8:6.

Nišikori je ponovo uspeo da pronađe svoj ritam i povede sa 2:1 u setovima nakon što nije dozvolio nijedan brejk svom protivniku, pa je slavio sa 6:3 u gemovima.

Onda je Laslo Đere stupio na scenu, fenomenalnim forhendima je zadavao glavobolje japanskom teniseru i nakon serije brejkova, uspeo je da materijalizuje svoj i da do kraja seta zadrži prednost.

U petom setu je bilo svačega. Izgledalo je kao da Đere juriša ka pobedi, poveo je sa 3:0 uz dva brejka, ali je Japanac odmah vratio jedan. Vrlo brzo je Nišikori podigao nivo svoje igre, kao da je čuvao snagu za odlučujuće poene i očas posla je poveo sa 5:4!

Ipak, Laslo Đere je odigrao nekoliko veoma dobrih poena koji su bili izuzetno bitni, drama se nastavila, a Nišikori je bio taj koji je izgledao svežije i koji je lakše dobijao poene na svoj servis. Držao se Đere, ali je na 6:7 u gemovima Japanac stigao do prve meč lopte koju je odmah iskoristio.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More