U ovom gradu osvanuo neobičan “saobraćajni” znak, a evo kome je namenjen (FOTO)

FOTO: Pixabay
190

SARAJEVO – U sarajevskoj ulici Sarači postavljen je znak koji turiste upozorava na lopove i džeparoše.

Znak je u vidu saobraćajnog znaka na kome na engleskom jeziku piše: „Pažnja, čuvaj se lopova i džeparoša“, uz crveni trougao na kome su prikazane ruke koje izvlače mobilni telefon i novčanik iz tašne.

Kako prenosi portal Klix.ba, građani Sarajeva se u poslednje vreme žale na povećanu aktivnost džeparoša koji koriste svaku priliku i trenutak nepažnje za krađu, pa su nadležni u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo odlučili da preventivnim delovanjem utiču na stvaranje što povoljnijeg bezbednosnog ambijenta za boravak turista.

U februaru ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala objavilo „uputstvo turistima“ upozoravajući na veliki broj džeparoša na ulicama Sarajeva.

„U vozilima ne ostavljajte vredne predmete na vidnom mestu“, „obratite pažnju na osobe koje traže milostinju, jer su često izvršioci krivičnih dela“ i „džeparoši kradu na ulicama, trgovima i u javnom prevozu“, neke su od poruka MUP-a.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More