Nova pravila za američke vize – evo šta se još traži

Foto: Pixabay, ilustracija
456

Američki Stejt department od sada traži od skoro svakog podnosioca zahteva za američku vizu da podnese i svoja korisnička imena koja koristi na društvenim mrežama, svoje ranije imejl adrese i telefonske brojeve.

To predstavlja ogromno proširenje pojačanog „skrininga“ potencijalnih imigranata i posetilaca u SAD.

U potezu koji je tek stupio na snagu posle odobrenja revidiranih formulara za zahteve za vize, Stejt department je saopštio da je dopunio svoje formulare za imigracione i neimigracione vize u kojima se sada od skoro svih podnosilaca zahteva traže dodatne informacije, uključujući identifikacione podatke o društvenim mrežama.

Promena, predložena u martu 2018. godine će, kako se očekuje pogoditi oko 15 miliona stranaca koji traže vize za ulazak u SAD svake godine.

„Nacionalna bezbednost je naš glavni prioritet kada merimo aplikacije za vize, i svaki budući putnik i imigrant u SAD podvrgnut je detaljnoj bezbednosnoj proveri“, naveo je Stejt department dodajući da oni stalno rade na tome da poprave proces provere da bi se zaštitili američki državljani, uz istovremenu podršku putovanja u SAD.

v

Izvor Inobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More