Uroševac: Novi komandant Bondstila preuzeo dužnost uz havajski pozdrav “Aloha”

Odlazeći komandant Bondstila Nik Dučić/Foto/Tanjug/Dimitrije Goll
445

BONDSTIL – U Bondstilu, američkoj vojnoj bazi pod komandom Kfora kod Uroševca na Kosovu, danas je izvršena primopredaja dužnosti komandanata i na čelu baze pukovnika Nika Dučića zamenio je takođe pukovnik Roj Makareg.

Sada već bivši komandant Bondstila Nik Dučić, rekao je u oproštajnom govoru na ceremoniji primopredaje da je tokom njegovog mandata održan mir, da je došlo do približavanja lokalnim zajednicama odlaskom na crkvene svečanosti, da su njegove trupe zajedno sa kosovskom policijom sprečavale krijumčarenja, a sa srpskom vojskom održavale mesečne sastanke i obavile 369 zajedničkih patrola.

Dučić se u šali podsetio i poraza trupa iz Bondstila od srpske vojske u fudbalu rezultatom 6:1.

On se zahvalio i medijima koji su ga proglasili najtransparetnijim komandantom Bondstila, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Komadant KFOR-a Salvatore Kuoči je Dučiću čestitao “kraj veoma uspešne misije”, a novom komandantu Bondstila Roju Makaregu početak misije u vreme “značajnih razvoja situacija”.

Ceremoniji je prisustvovao kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je Dučiću predao poklon za anganžman, a Kuoči mu je uručio medalju NATO.

Novi komandant Bondstila Makareg je po okančanju ceremonije na konferenciji za medije novinare pozdravio sa “Aloha, aloha”, rekavši da je to uradio pošto je u njegovoj misiji mnogo vojnika sa Havaja.

Makareg je naveo da je mnogima od njih ovo prvi boravak u Evropi i da se on lično “raduje saradnji sa svima”.

Na pitanje da li je do sada imao ikakva iskustva u mirovniom misijama, objasnio je da je bio u Kuvajtu u misiji “Iračka sloboda”, ali da mu je ovo prva misija podrške miru čiji je cilj nastavak političkog dijaloga.

Na kraju se medijima koji su došli zahvalio havajskom rečju “mahalo”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More