Otvoren novi Dom zdravlja u Kuli

Kula/Foto/Printscreen/You Tube
381

KULA – Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar otvorili su danas u Kuli novi Dom zdravlja, objekat izgrađen po najsavremenijim standardima koji će obezbeđivati kompletnu zdravstvenu uslugu od opšte prakse, specijalističkih službi, laboratorije i rendgena.

“Novi Dom zdravlja u Kuli od ponedeljka biće otvoren za sve pacijente. Ovu veliku investiciju finansirala je Vlada Srbije i građani ove opštine najzad će, na jednom mestu, imati objedinjenu i znatno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu”, rekao je Mirović.

On je istakao da je dogovoreno da Pokrajinska vlada i Vlada Srbije u narednom periodu obezbede sredstva i za nabavku dodatne medicinske opreme.

Mirović je ocenio i da je u protekle dve i po godine Pokrajinska vlada, u saradnji sa Vladom Srbije i lokalnom samoupravom, pokazala da, kako je istakao, može da čini konkretne korake u cilju unapređenja uslova života građana opštine Kula.

Ministar Lončar rekao je da je Ministarstvo zdravlja finansiralo ovaj veliki projekat, a u narednom periodu obezbediće i novu medicinsku opremu, CTG aparat, ultrazvuk i sondu za abdomen, kao i šest novih specijalizacija.

“Mi Kuljani smo danas ponosni. Zahvalan sam Vladi Srbije na ovoj investiciji, ali posebno Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću, jer je u protekle dve godine, za razvojne projekte u opštini Kula, iz pokrajinskog budžeta izdvojeno milijardu dinara“, rekao je predsednik opštine Kula Velibor Milojičić, istakavši da je pre četiri godine na tom mestu bilo zgarište, a danas najmoderniji objekat Doma zdravlja.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More