Troje mrtvih u napadu u Siriji, patrijarh Irinej i delegacija SPC nepovređeni

Foto/Tanjug/Syrian Civil Defense White Helmets via AP
353

Ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović potvrdio je da posle noćašnjeg napada nema žrtava među srpskim državljanima u Siriji i da su nepovređeni patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji borave u ovoj zemlji, prenosi portal IN4S.

„Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, svi su dobro“, rekao je ambasador Vijatović.

Delegacija SPC koju predvodi patrijah Irinej, a koju čine mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i pođakon Dejan Nakić, u od subote su poseti Siriji.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i Antiohijskoj patrijaršiji.

Naime, Izrael je napao sirijsku vojsku na jugu u cilju odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije.

U ovom raketiranju Sirije, kako javljaju mediji poginula su tri sirijska vojnika.

Sirijska televizija je izvestila o velikim eksplozijama u blizini Damaska kao i o borbama vazduhoplovnih snaga sa neprijateljem, preneo je Rojters.

Iz izraelske vojske su saopštili da je pogođena sirijska artiljerija i baterije vazdušne odbrane.

„Nećemo tolerisati nikakakve napade na našu teritoriju, i na svaku agresiju ćemo odgovoriti velikom silom“, rekao je premijer Izraela Bendžamin Netanjahu.

Izrael je poslednjih godina izvršio nekoliko stotina napada u Siriji, protiv, kako ih britanska agencija naziva, njihovih regionalnih neprijatelja, Irana i libanske grupe Hezbolah.

Izvor In4s.net, Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More