Rambo Amadeus uradio nešto o čemu priča ceo Balkan (FOTO)

Foto/Printscreen/You Tube
215

Jedrilica na solarni pogon „Boka“ rok muzičara Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, porinuta je u subotu tokom regate „Herceg Novi sailing tour“.

Projekat izgradnje jedrilice trajao je tri godine, a Rambo je uz podršku UNDP projekta „Razvoj niskokarbonskog turizm“ obnovio brod star čitav vek i pretvorio ga u solarni jedrenjak, prenosi sajt Boka njuz.

Jedrilicu na solarni pogon pokreće isključivo energija sunca – na palubi ima solarne panele, baterije se pune na suncu čitav dan, a motor služi samo za uplovljavanje i isplovljavanje – i to ponekad.

Kako se navodi, brzina kretanja broda uz pomoć baterija je četiri sata pri punoj brzini od 5 čvorova.

„Ovaj solarni jedrenjak je jednostavno rečeno, prototip mojih snova. Jedriti brodom dizajniranim pre više od 100 godina, a koji je brz jednako kao današnje, moderne jedrilice, nekako mi se nametnulo kao izazov. Zamislio sam da napravim brod koji je vrlo siguran, ugodan i na neugodnom moru, a najviše od svega sam bio vođen idejom da plovim bez troškova“ rekao je Rambo Amadeus.

Izvor Tanjug,Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More