Kiša napravila haos u Srbiji: Voda ušla u kuće, putevi poplavljeni (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
212

Kiša je napravila haos u centralnoj i zapadnoj Srbiji. U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u pojedinim selima ušla je voda u kuće. Kritično i u Ivanjici, Čačku i Gornjem Dragačevu. Izlila se reka Gruža u Kragujevcu.

U Kraljevu je danas proglašena je vanredna situacija situacija na teritoriji grada. Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja, prenosi RTS.

Pojačan intezitet padavina tokom noći i u ranim jutarnjim satima napravio je pravi haos u mestu Gruža, prenosi portal Ikragujevac.

Zbog obilnih padavina koje su dovele do poplava odrona i klizišta, prekida putnih komunikacija i narušavanja drugih…

Gepostet von Portal KRUG am Montag, 3. Juni 2019

U domaćinstvima u okolini reke Gruže poplavljena su dvorišta, podrumi su puni vode.

Takođe, zbog ogromne količine vode na putu zatvoren je magistralni put Kragujevac – Kraljevo. Za Kraljevo je moguće ići samo preko Mrčajevaca.

Zbog obilnih padavina od jutros je kritično i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu.

Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča, potvrdio je za RTS predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Foto/Printscreen/You Tube

I na području Ivanjice bujični potoci izlili su velike količine vode na gradsko i seosko područje. Najviše problema ima u Priličkom polju i Raščićima gde je voda prodrla u kuće. Sve ekipe su na terenu, vatrogasne jedinice, komunalne službe. Problema ima i u Čačku.

Selo Viča, u opštini Lučani, skoro potpuno je pod vodom, javlja reporter TV Prve. Spasilačke ekipe su na terenu, ali nije svo stanovništvo sela evakuisano.

Spasilačke ekipe sa mehanizacijom od ranog jutra su na terenu, javlja reporter TV Prve koji je izjavio da je “šokiran prizorom koji je zatekao”.

Direktor gradske službe za spasavanje izjavio je da i pored pristigle mehanizacije i spasilačkih timova malo toga može trenutno da se uradi da se priliv vode zaustavi.

Predsednik opštine Lučani kaže da je nekoliko sela pod vodom. Prema njegovim rečima, jaka kiša počela je da špada oko pet časova jutros, a naredba za evakuaciju izdata je u 6.30. međutim, nije svo stanovništvo evakuisano.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić je izjavio da je pet osoba evakuisano tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen.

Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić Tanjugu.

On je istakao da je u toku noći u centralnom i zapadnom delu Srbije pala velika količina kiše i da je problema bilo na više mesta u Srbiji.

Kako je rekao, u Tutinu se voda izlila u dvadesetak objekata, uglavnom u dvrorišta i podrume, a veliki problemi su i u mestima u okolini Kraljeva gde je u pedesetak kuća voda ušla u podrume i dvorišta.

Usled obilnih padavina, autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio je zaglavljen na putu, ali su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

Marić je istakao da je problema bilo i u Kniću i u Trsteniku, gde je noćas pala ogromna količina padavina.

Marić je istakao da nema povređenih ni nastradalih, ali da će Sektor za vanredne situacije dežurati tokom celog dana.

“Očekuje se velika količina padavina i danas, tako da smo sve snage uputili na teren”, rekao je Marić i precizirao da se to odnosi na centralni i zapadni deo Srbije.

Izvor Tanjug, Mondo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More