Srpska farmaceutska kompanija kupila američki Alvogen

Foto:Youtube/Printscreen
545

Kompanije Alvogen i AbelaPharm objavile su da su potpisale kupoprodajni ugovor i zvanično izvršile primopredaju fabričkog postrojenja u mestu Barice, u okolini Vršca.

Moderno postrojenje, sa najvišim GMP standardima, pruža preduslov za proizvodnju 20 miliona farmaceutskih jedinica godišnje i zapošljavanje 50 novih radnika, a izgradila ga je američka kompanija Alvogen 2011. godine, navodi se u saopštenju.

‘’Ova akvizicija je strateški potez koji će kompaniji AbelaPharm omogućiti da učvrsti svoje prisustvo na farmaceutskom tržištu u Srbiji i regionu, ali i stvoriti preduslove za brže širenje poslovanja u inostranstvu. Izgradili smo jaku regionalnu kompaniju. Jedini način da to uradimo je bilo da radimo mnogo, da razumemo potrebe potrošača i da im ponudimo inovativna rešenja. Kupovina ovog za nas trećeg po redu fabričkog pogona, značajan je korak na tom putu. Ona omogućava specijalizaciju postojećih postrojenja i snažan razvoj našeg portfolija uz povećanje tržišnog učešća u oblastima gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i reumatologije“, izjavio je Davor Korčok, generalni direktor kompanije AbelaPharm.

„Sa zadovoljstvom saopštavamo da smo zaključili Ugovor o kupoprodaji pakovnog pogona u Baricama sa kompanijom AbelaPharm. Pakovni pogon u Baricama je predstavljao važno mesto proizvodnje za Alvogen u našoj  ranijoj fazi rasta poslovanja. Sa razvojem našeg poslovanja kako u Srbiji i regionu Centralne i Istočne Evrope , tako i globalno, kapaciteti pogona u Srbiji nisu bili dovoljni. Doneta je odluka o preseljenju proizvodnje pre svega u našu veliku fabriku Labormed u Rumuniji, a takođe i u naše fabrike u SAD i Aziji. Sa zadovoljstvom konstatujemo da smo postigli sporazum o prodaji sa ozbiljnim kupcem kao što je kompanija AbelaPharm. Novim vlasnicima želimo puno uspeha u njihovom novom poslovnom poduhvatu“, kaže Jelena Nikolić, direktor Alvogena za Srbiju i regionalni menadzer za Zapadni Balkan.

Kompanija AbelaPharm odmah nakon preuzimanja fabričkog pogona u Baricama, započinje sa radovima na dodatnom uređenju i opremanju objekata u skladu sa najvišim evropskim standardima, koji će biti zavšeni u narednih nekoliko meseci, a sve u cilju integracije nove fabrike u postojeće tehnološke kapacitete.

Uz nastavak ulaganja u razvoj novih i unapređenje postojećih proizvodnih programa i tehnologija i edukaciju kadrova, plan je da do 2021. godine kompanija AbelaPharm više od 70 odsto svojih prozvoda izveze u zemlje Evropske unije, Azije i Afrike, navodi se u saopštenju.

Izvor Bizlife
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More