Francusko-srpska privredna komora obeležila deset godina rada

FOTO: Facebook/CCI
139

BEOGRAD – Francuske firme, članice Francusko-srpske privredne komore koja obeležava prvi veliki jubilej – deset godina rada, u Srbiji zapošljavaju više od 10.000 ljudi, a indirektno, kroz saradnju sa srpskim preduzećima, taj broj je mnogo veći.

“Dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona sredinom jula zapečatiće pozitivne tendencije, u Srbiju će dovesti veći broj francuskih preduzeća i otvoriti nova radna mesta”, rekla je za Tanjug povodom obeležavanja jubileja izvršna direktorka Komore Sanja Ivanić, koja zajedno sa predsednikom Dragoljubom Damljanovićem budućnost uspešne privedne sarađne vidi i u dolasku malih i srednjih preduzeća.

FOTO: Facebook/CCI

Damljanović je podsetio da su među velikim francuskim kompanijama koje posluju u Srbiji livinica u Kikindi, “Mišlen”, “Šnajder elektirk”, “Atos”, “La Farž”, “Kredi agrikol” i “Sosijete ženeral banka”.

“Dinamika ekonomskih odnosa Srbije i Francuske u poslednje dve, tri godine značajno raste i taj rezultat biće zacementiran dolaskom novih malih i srednjih preduzeća iz Francuske kao i odlaskom srpskih koji će naći mesto u velikoj francuskoj ekonomiji”, kazao je predsednik Francusko-srpske komore.

Damljanović je apostrofirao sektor novih tehnologija i činjenicu da srpska preduzeća, koja posluju u toj oblasti već osvajaju svet, ne samo Francusku.

Ivanić je podsetila da Komora okuplja više od 120 kompanija, ali i da je odlučila i da vrata otvori i svim drugim frimama, bez obzira odakle dolaze.

“Prvih šest, sedam godina od osnivanja Komore bilo je teško, Francuzi ne poznaju srpsko tržiste i nije im bilo lako objasniti da ovde ima puno potencijala”, rekla je Ivanić i dodala da su se od tada stvari promenile i da interesovanje za Srbiju raste iz dana u dan.

Dolazak malih i srednjih preduzeća najpozitivniji je signal, jer oni potvrđuju da je tržište za njih slobodno i privlačno, navodi Ivanić.

FOTO: Facebook/CCI

Komora, kako je dodala, pruža usluge i kompanijama koje ne posluju u Srbiji – za njih izrađuje studije tržista, pronalazi klijente, dobavljače, otvara fabrike.

Francusko-srpska privredna komora sinoć je povodom jubileja organizovala svečanost za više od 250 zvanica, a za koje je između ostalog bila priređena i modna revija diplomaca Fakulteta primenjenih umetnosti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More