Vozom od Novog Sada do Beograda za pola sata, evo i kada

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP
367

NOVI SAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je gradilište pruge za velike brzine na deonici Stara Pazova – Novi Sad, u pratnji ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića.

Mirović je rekao da će se već 2021. od Novog Sada do Beograda stizati za pola sata.

„Tačno polovina fronta“, tako su imenovali deonicu pruge Stara Pazova – Novi Sad, koja prolazi kroz Inđiu, ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Do sada je na ovoj deonici izgrađeno oko 17 kilometara pruge za velike brzine, to jest nešto više od 21 odsto ukupno ugovorenih radova. Ministarka Mihajlović je izjavila da je ovo prvi put da se u Srbiji gradi brza pruga i dodala da očekuje da radovi budu završeni do 31. decembra 2021. godine.

„Na najtežoj deonici brze pruge između Beograda i Budimpešte radi jedna od najboljih svetskih kompanija, to je ruska kompanija RŽD. Mislim da je ovo jedan evropski koridor koji pokazuje šta Srbija radi i na koji način se Srbija povezuje sa svetom. Važno nam je da imamo pruge, važno nam je da imamo puteve, važno nam je da imamo najbolje kompanije na našem prostoru“, rekla je ministarka tokom obilaska radova.

„U Vojvodini, na najvažnijem pravcu, povezaće se Beograd, Stara Pazova, Inđija, Sremski Karlovci, Petrovaradin, Novi Sad, pa kasnie preko Vrbasa, Bačke Topole do Subotice, kada kako je najavila potpredsednica budu nastavljeni radovi sledeće godine. Ja ne znam kojim rečima da opišem zadovoljstvo što ćemo krajem 2021. moći da za pola sata dođemo do Beograda“, rekao je Mirović.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Mihajlović je ocenila da je reč o ogromnom infrastrukturnom projektu, jednom od najtežih u Evropi. Na pitanje da li će radovi biti obavljeni u roku, odgovorila je da je to najmanji problem, već da je bitno da sve bude urađeno kako treba.

Deonica Stara Pazova – Novi Sad deo je projekta izgradnje i modernizacije pruge između Beograda i Budimpešte. Vrednost ovih radova je 248 miliona dolara, koji su dobijeni iz ruskog kredita za obnovu I modernizaciju železnica Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More