Objavljen ekskluzivni snimak Džulijana Asanža iz zatvora (VIDEO)

FOTO: Printscreen/Twitter/@Ruptly
378

LONDON – Novinska agencija Raša tudej objavila je ekskluzivan snimak osnivača Vikiliksa, Džulijana Asanža iz zatvora Belmarš u kojem se nalazi od kada mu je ambasada Ekvadora uskratila gostoprimstvo.

Kako se može primetiti, Asanž je vidno smršao, a snimljen je u trenutku kada priča sa drugim zatvorenikom.

Na snimku se vidi Asanž u ćeliji sa drugim zatvorenikom, ali nije potvrđeno da li je ta ćelija Asanžova.

Asanž se suočava sa 18 optužbi, a preti mu maksimalnih 175 godina zatvora.

Švedski sud je odlučio da neće tražiti pritvor za osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža zbog navodnih optužbi za silovanje, te neće odmah ni tražiti njegovu ekstradiciju iz Britanije. To, međutim, ne znači da će preliminarna istraga u Švedskoj biti obustavljena, već samo da neće doći do izručenja Asanža i da bi on mogao da bude ispitan u Britaniji.

Prošlog meseca Asanž je izbačen iz ambasade Ekvadora u Londonu, gde je proveo sedam godina. On je zatražio azil da bi izbegao izručenje Švedskoj.

Trenutno se nalazi u zatvoru Belmarš u Londonu, gde služi kaznu od 50 nedelja zbog kršenja uslova kaucije.

Sjedinjene Američke Države, takođe, žele da im Britanija izruči Asanža, zbog njegove navodne uloge u objavljivanju poverljivih vojnih i diplomatskih dokumenata iz 2010. godine.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More