Kovačević poručio sa beogradskog protesta: Mi ćemo biti ti koji će slaviti pobedu (FOTO)

Foto/Tanjug/Tanja Valić
86

BEOGRAD – Protest građana “Jedan od pet miliona”, 27. po redu, počeo je i ove subote kod Terazijske česme a protestna šetnja završena je ispred zgrade javnog servisa.

Foto/Tanjug/Tanja Valić

Građanima se obratio najpre dramaturg Siniša Kovačevič koji je rekao da nema drugog izbora neko da se pobedi i poručio: “mi ćemo pobediti, jer nemamo drugu državu i Srbija nema nikog drugog sem nas”.

Foto/Tanjug/Tanja Valić

Novinar Vukašim Obradović rekao je da zahtevi protestanata nisu maksimalisticki, već racionalni i “mogu biti prihvatljivi za veliki broj gradana, bez obzira na njihova politicka opredeljenja”.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović porukom: “Mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti”, te dodao da se “ova borba neće dobiti na mišice već na kliker, pameću sposobnošću i upornošću”.

Foto/Tanjug/Tanja Valić

On je rekao i da se poslanici koji bojkotuju rad Skupštine Srbije neće vraćati u parlament.

“Više nismo sami, ono o čemu smo govorili šest meseci, ono što stoji u nalazu našeg stručnog tima, o tome sada govori Evropska Komisija”, poručio je Zelenović.

Nakon obraćanja ispred Terazijske česme krenula je protestna šetnja ulicama Kralja Milana, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra preko Takovske do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na zgradu RTS učesnici protesta su lepili nalepnice na kojima je pisalo “Stop lažima” i “Budi normalan”, kao i poruke generalnom direktoru Draganu Bujoševicu i uredniku informativnog programa Nenadu Lj.Stefanoviću, a održan je ispred zgrade javnog servisa i dnevnik slobodne Srbije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More