Oproštajni prijem u Čikagu – konzul Radulović se vraća u Srbiju

FOTO: Printscreen/Youtube/Srpska televizija
141

ČIKAGO – U Generalnom konzulatu RS u Čikagu održan je oproštajni prijem povodom završetka mandata konzula žerana Dejana Radulovića.

Dejan Radulović zahvalio se predstavnicima srpskih organizacija i gostima na izuzetnoj saradnji koju je imao proteklih godina i rekao da se uskoro sa porodicom vraća u Srbiju a da će svoje prijateljske i poslovne odnose sa ljudima iz Čikaga gledati da održi na najbolji način.

FOTO: Printscreen/Youtube/Srpska televizija

“Prošlo je pet i po godina kako sam stupio na držnost konzula žerana i zaista sam prezadovoljan što sam imao priliku da budem u Čikagu, u ovom najvećem gradu sa srpskom dijasporom i što mi je pružena prilika da pomognemo i unapredimo saradnju sa našom zajednicom i da, naravno, unapredimo saradnju i sa američkim prijateljima i prijateljima iz čitavog sveta”, rekao je Dejan Radulovića za srpsku televiziju i dodao:

“Vrlo zadovoljan svojim mandatom ovde, u Čikagu, a evo večeras je došlo jedno emotivno veče za mene i moju porodicu, da se oprostimo sa svim prijateljima, Amerikancima iz američkih institucija, konzularnim korom i naravno sa velikim brojem prijatelja iz velike srpske zajednice u Čikagu. Kako sa onima koji su predstavljali zajednicu, srpske organizacije pravoslavnu crkvu, srpske asocijacije, medije tako i sa pojedincimae iz srpske zajednice Čikaga. Čikago nam je dao jedan poseban kvalitet s obzirom na zajednicu. Ja sam zaista bio impresioniran kada sam iz Vašingtona gde sam prethodno službovao, došao u Čikago, veličinom srpske zajednice i svime što je ova zajednica decenijama stvorila” .

Izvor Srpska televizija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More