Izabran preduzetnik sveta: Stvorio kompaniju koja posle samo četiri godine vredi dve milijarde dolara

FOTO: Printscreen/RTS
64

MONTE KARLO – Najbolji preduzetnik u svetu za proteklu godinu je Amerikanac Bred Kjuvel koji se bavi softverima i čija je kompanija na globalnom nivou, do sada, imala najbrži rast – odlučio je žiri revizorsko-konsultantske kuće “Ernst end Jang” u Monte Karlu. Srbiju je predstavljao Dejan Papić vlasnik izdavačke kuće “Laguna”.

Treći put za 19 godina nagrada je otišla u ruke jednog Amerikanca Breda Kjuvela koji je 2014. osnovao kompaniju čija je vrednost za samo četiri godine dostigla dve milijarde dolara.

Proizvodi softvere za predviđanje problema, pre svega, u industriji ali njegova rešanja koriste i kenijski graničari za otkrivanje i sprečavanje trgovine ljudima.

“Suština preduzetništva je da mi verujemo u nemoguće, želimo da promenimo svet, nađemo novi, kraći put do cilja. Revolucija u prikupljanju podataka i predviđanju problema tek počinje, a ja želim da nađem rešenja za neke od najhitnijih ekonomskih i socijalnih izazova u svetu”, rekao je Kjuvel.

FOTO: Printscreen/RTS

Našem predstavniku nagrada je izmakla, ali je iskoristio priliku da u brojnim intervjuima ispriča svetu priču o nastanku “Lagune” i predstavni našu zemlju na najbolji način.

“Govorio sam takođe i o svemu šta se dešavalo posle sankcija i bombardovanja, u poslednjih dvadesetak godina, koliko je Srbija zapravo jedna drugačija zemlja nego što se stereotipno očekuje od nas i to je svaki strani pisac video kada je došao u našu zemlju. Dakle, prosto postoji jedna pozitivna energija, jedna strast prema čitanju i knjigama i jedna Srbija koja ima veoma lepo lice”, rekao je Dejan Papić iz “Lagune”.

Ivan Rakić iz kuće “Ernst end Jang” kaže da je ovo sedmi put da Srbija ima svog predstavnika na izboru za svetskog preduzetnika godine.

“Ono što je specifično ove godine je da je naš predstavnik Dejan Papić je bio jedini predsatvnik iz kulture i bio je i te kako primećen”, istakao je Rakić.

Pored nacionalnog pobednika u našoj delegaciji i ove godine bilo je još nekoliko preduzetnika.

“Moja najbolja investicija je u moje znanje, i šestu godinu sam zaredom, dobjate izuzetna poznanstva, dobijate nova saznanja”, rekla je Mila Litvinjenko iz “Aure”.

Ognjen Kisin iz “Konstruktora” kaže da je ostvario odlične kontakte i naučio nove stvari, družio se sa ljudima sličnih interesovanja.

Proglašenjem najboljeg završena su četiri izuzetna dana za takmičare. S jedne strane, bili su pod velikim stresom zbog sudija koji su proveravali svaki detalj iz njihovog poslovanja pa i iz privatnog života. S druge strane, oko njih je bila čitava armija ljudi kako bi oni što više uživali u najboljem od onog što nuda ova svetska prestonica luksuza.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More