Selidba u Beograd razlog ubistva i samoubistva u Vašingtonu (FOTO)

FOTO: Wikipedia
244

VAŠINGTON – Američki diplomata Džejson Rif ubio je suprugu Lolu Gulomovu, pa pucao sebi u glavu.

Ova tragedija usledila je umesto razvoda, a okidač je, pišu američki mediji, to što je Rif „bio ljut kada je saznao da je Gulomova prihvatila četvorogodišnji mandat u ambasadi SAD u Beogradu“.

Vrhovni sud u Vašingtonu trebalo je u petak da okonča razvod Gulomove i Rifa, ali do toga, nažalost, nije došlo.

Neposredno pre početka saslušanja u 10 sati, Rifov advokat dobio je hitnu poruku od svog klijenta, otriva za „Vašington post“ policijski službenik.

Policija je dobila poziv da se nešto čudno dešava u kući para u blizini američkog univerziteta na severozapadu Vašigtona.

Kada su došli u kuću, policajci su zatekli Rifa (51) koji je pucao sebi u glavu, dok je u drugoj prostoriji ležalo beživotno telo njegove supruge Lole Gulomova (45). Veruje se da ju je Rif usmrtio pre nego što je presudio sebi.

Gulomova i Rif bili su diplomate i često su putovali zajedno. Upoznali su se na Univerzitetu za napredne međunarodne studije „Džons Hopkins“ i venčali su se 2000. godine. Imali su dve ćerke, za koje policija kaže da nisu bile kod kuće tokom pucnjave.

Bračni problemi para počeli su 2015. godine, nakon što su se vratili sa poslednjeg zajedničkog zadatka u inostranstvu.

Na kraju, Gulomova je podnela zahtev za razvod. Sudski zapisi pokazuju da se Rif naljutio kada je saznao da je njegova supruga prihvatila četvorogodišnji mandat u Beogradu, koje je trebalo da počne na leto 2020, te da sa sobom povede ćerke, piše „Vašington post“.

Gepostet von Joel Rieff am Samstag, 4. Juli 2015

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More