Klinton dolazi u Prištinu, očekuju se i Medlin Olbrajt, Vesli Klark, Vilijam Voker…

Foto:Wikipedia
87

Bivši američki predsednik Bil Klinton dolazi na Kosovo kao počasni gost proslave 20. godišnjice ulaska NATO trupa, prenosi KoSSev i navodi da će Klinton govoriti na ceremoniji koju organizuju prištinske vlasti na trgu „Skenderbeg“ u Prištini.

U sredu, 12, juna u 11 časova, na glavnom trgu u Prištini održaće se svečanost „Za našu slobodu“, kojom se obeležava 20. godišnjica raspoređivanja NATO trupa.

Mediji najavljuju da će pored Klintona, doći i Madlejn Olbrajt, koja je u vreme Klintonve administracije bila državni sekretar SAD.

Klinton će 12. juna, biti četvrti put na Kosovu od 1999. godine. On je počasni građanin Kosova kojeg smatra najzaslužnijim za kampanju za nezavisnost Kosova, a jedan trg i jedna od glavnih ulica u Prištini nose njegovo ime.

Ranije je najavljivan i dolazak na svečanosta američkog generala u penziji Veslija Klaraka, komandanta NATO za vreme bombardovanja Jugoslavije kao i bivšeg šefa verifikacione misije OEBS na Vilijama Vokera.

Izvor Nedeljnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More