Zbog nedolaska francuskog pisca u Srbiju organizatori Krokodila doneli ovu odluku

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC
148

Organizatori KROKODIL-a odlučili su da vrate novac svima koji su ulaznicu za prvo veče festivala kupili samo zbog francuskog pisca Mišela Uelbeka, i razočarani izostankom glavne zvezde napustili salu, pišu Novosti.

Refundacija sredstava će se obaviti u KROKODIL-ovom Centru u Karađorđevoj 43, 13. i 14. juna od 10 do 20 sati.

Francuski pisac nije stigao u Beograd, poslao poruku posetiocima festivala

Iako program festivala prošlog petka nije zvanično otkazan, te nema pravnog osnova za refundaciju, tridesetak ljudi je već tokom otvaranja festivala očekivalo da im novac za karte momentalno bude vraćen, što takođe nije bilo izvodljivo.

„Žao nam je zbog svega što se desilo, najpre zbog otkazivanja koje je svakako najviše pogodilo nas iz KROKODIL-a. Godinu dana sam pregovarala sa Uelbekom, mereći svaku reč, i taj čovek je pristao da dođe u Srbiju bez dinara honorara, uz minimalne uslove. Ispoštovali smo sve najbolje prakse i žao mi je ako neko za to nema razumevanja, a još više žalim što je zbog svega pao u senku prebogat program festivala koji je sjajno protekao, nastupi Lasla Krasnahorkaja, Georgija Gospodinova, tandema Basara – Jergović“, naglašava Milena Berić iz organizacije festivala.

KROKODIL će, po njenim rečima, razmotriti i sopstvene opcije za povraćaj novca uloženog u posebno obezbeđenje, vozača i ostale usluge koje podrazumeva VIP tretman „otkazanog“ gosta.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More