Srpska premijerka u Ženevi sa svetskim liderima

Foto: printscreen/TV Prva
131

Ženeva – Premijerka Srbije Ana Brnabić započela je danas posetu Švajcarskoj gde će u Ženevi učestvovati na 108. Međunarodnoj konferenciji rada.

Inače, ta organizacija ove godine obeležava sto godina postojanja.

Među učesnicima su i premijerka Norveške Erna Solberg, premijer Švedske Stefan Lefven, predsednica Generalne skupštine UN Marija Fernanda Espinosa Garses, ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Iz regiona pored premijerke Brnabić, učestvovaće i premijer Slovenije Marjan Šarec.

Brnabić će tokom zasedanja konferencije predstavljati Srbiju u okviru programa za visoke zvanice i sutra će imati izlaganje.

Mere bezbednosti su oko Palate nacija i u celom gradu podignute na najviši nivo. Međunarodna organizacija rada (ILO) osnovana je 1919. Godine, XIII poglavljem Mirovnog sporazuma iz Versaja kao medjunarodna organizacija tripartitne strukture po čemu je jedinstvena.

Cilj je bio promocija socijalne pravde i poboljšanje uslova rada i života u svetu.

Smatra se da je upravo ova organizacija dala glavne “pečate” industrijskom društvu, kao što su osmočasovno radno vreme, zaštita materinstva, zakoni koji se odnose na rad dece i dr.

Na pedeseti rođendan, 1969. godine, ILO dobija i Nobelovu nagradu za mir.

Međunarodna konferencija rada održava se jednom godišnje u Ženevi i svaka od 183 države članice zastupljena je sa četiri delegata – dva predstavljaju vladu, jedan poslodavce i jedan radnike.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More