Iz Beča poslali pozivnice “samo za prijatelje” ali su zaboravili građevinsku dozvolu

FOTO: Pixabay
79

Brač –Gradilište prostranog Beach bara, aktivno već mesecima, zatvoreno je nešto pre završetka radova, mašine su utihnule, a gradilište ja potpuno zamrlo, nakon dolaska inspektora.

Prošle subote nije se održala ni planirana pretpremijera novog objekta za koju su investitori iz Beča već poslali pozivnice iz Beča “samo za prijatelje”.

Gradnju ilegalnog građevinskog objekta austrijskog investitora na atraktivnom rtu Bijaka u Milni na Braču uz more, prekinuli su posle dužeg vremena inspektori.

Investitor je veliki plažni kompleks počeo da gradi još krajem januara, bez “papira”, a nastavio je još žešće kad mu je zahtev za građevinskom dozvolom glatko odbijen.

Građevinski inspektori dugo nisu reagovali po prijavi brutalne agresije na prostor.

Bespravni graditelji, potpuno iznenađujuće, strani su državljani.

Preduzetnici iz Austrije, ne zna se da li uz nečije usmene garancije ili samo pogrešne sugestije, prilagođavajući se lokalnim navikama, hrabro su ušli u problematično ulaganje “rizikujući” ozbiljan novac. Čineći usput i krivično delo. Kad stranac kreće u takvu “avanturu”, jasno je koliko ozbiljno doživljava našu pravnu državu, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor Slobodna Dalmacija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More