Eksplozija tankera u Omanskom zalivu: Šta će se desiti sa cenom nafte? (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
76

Norveška brodska kompanija “Frontlajn” potvrdila je da se njen naftni tanker “Front Alter” zapalio nakon incidenta u Omanskom zalivu, izvestio je norveški list VG, citirajući portparola kompanije. Sva 23 člana posade prebačeno je na drugi brod, dodao je portparol, prenosi Rojters.

S druge strane menadžer “BSM” izjavio je da je tanker “Kokuka Kurejdžes” oštećen danas u incidentu u Omanskom zalivu.
Portparol je rekao da je 21 član posade napustio brod posle incidenta, koji je doveo do oštećenja desnog dela trupa broda. Kapetan i posada su brzo spaseni i prebačeni na obližnji brod “Kostal ajs”. Jedan član posade je zadobio lakše povrede i ukazana mu je pomoć na brodu “Kostal ajs”. Portparol je dodao da nema opasnosti da “Kokuka Kurejdžes” potone i da je metanol koji je prevozio netaknut. Brod se nalazi na oko 70 nautičkih milja od Fudžejre i oko 14 nautičkih milja od Irana.
Omanski zaliv nalazi se na ulazu u Ormuski moreuz, što je ključni strateški put kroz koji prolazi nafta bliskoistočnih proizvođača.

Cena severnomorske nafte tipa “brent” porasla je rano jutros za čak 4,0 odsto nakon izveštaja o eksplozijama koje su se dogodile na dva tankera u Omanskom zalivu u blizini iranske obale.

Cena “brenta” se, ipak, kasnije nešto uravnotežila, zabeleživški skok od 2,38 odsto na 61,37 dolara za barel.

Istovremeno, cena američke “lake” nafte (WTI) skočila je za 1,36 dolara ili 2,59 odsto na 52,73 dolara za barel.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More