Bata Živojinović dobio ulicu, evo i u kom delu Beograda

FOTO: Wikimedia Commons
560

BEOGRAD – Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica u Beogradu usvojila je inicijativu da se Bojanska ulica na Crvenom krstu preimenuje u Ulicu Velimira Bate Živojinovića.

Povodom obeležavanja tri godine od smrti poznatog glumca, magazin „Bazar“, kompanija „Borba“ i zamenik graodnačelnika Beograda Goran Vesić pokrenuli su inicijativu da jedna od ulica u Beogradu dobije naziv po Živojinoviću.

Vesić je u inicijativi naveo da je Živojinović „glumačka legenda“ i da je svojim nemerljivim umetničkim i kulturnim doprinosom obeležio zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.

Komisija je usvojila i inicijativu Radio-televizije Srbije za postavljanje skulpture televizijskog voditelja, novinara i urednika Miloja Miće Orlovića, sa idejom da to bude ispred zgrade RTS u Takovskoj. Skulptura bi bila autorsko delo vajara Nebojše Savovića Nesa.

Na sednici je usvojena i inicijativa koju je Vesić podneo u svojstvu građanina da se podigne spomenik despotu Stefanu Lazareviću na prostoru između Gundulićevog venca, Drinčićeve i Palmotićeve ulice.

Komisija je usvojila i predloge odluka za imenovanje 3.009 neimenovanih ulica u okviru projekta ažuriranja adresnog registra, i to na području Čukarice, Rakovice, Novog Beograda, Lazarevca, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca i Sopota. U saopštenju se dodaje da su do sada dodeljeni nazivi za 1.897 neimenovanih ulica.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More