Spasovdanski fudbalski kup sutra i preksutra u Trstu

FOTO: Ilistracija
101

TRST – Srpska dijaspora u Trstu, među kojom prednjače stanovnici Braničevskog okruga, 15. i 16. juna organizuje tradicionalni fudbalski turnir „Spasovdanski kup“, uz učešće 32 ekipe iz Italije, Austrije, Slovenije, Republike Srpske i Srbije.

Takmičenje srpske dijaspore, koje organizuje Udruženje Srba u Trstu „Vuk Karadžić“, odvijaće se na terenima sportskog centra „Mario Batut“.

Na kraju ove sportske manifestacije, dvanaeste po redu, koja predstavlja najveće okupljanje srpske dijaspore u Evropi, održaće se nastup folklornih grupa i pevača, uz neizostavno pečenje na ražnju.

Inače, u Trstu se od 16. do 30. juna igra i Evropsko prvenstvo za igrače ispod 21 godine, na kojem će učestvovati i reprezentacija Srbije, u grupi B sa Austrijom, Danskom i Nemačkom.

Najboljim ekipama „Spasovdanskog kupa“ pehari i medalje biće uručeni 17. juna, za vreme poluvremena utakmice između Srbije i Austrije.

Pored fudbalskih utakmica, goste i posetioce turnira očekuju srpski specijaliteti sa roštilja, bik na ražnju, nastup folklora srpskog kulturno-umentičkog društva “Pontes”, a u večernjim satima kada se završe utakmice nastupa estradna zvezda Snežana Babić Sneki.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More