Skandal: Administracija ugrozila pacijente i skinula ih sa liste za operaciju

Foto: Arhiva, Ilustracija
204

Sa liste čekanja za operacije u Klinici za kardiologiju u Nišu skinuto je 28 pacijenata sa obrazloženjem da su „operisani“, a da oni nikada nisu ni primljeni u bolnici, izjavio je direktor ove ustanove dr Dragan Milić.

To se, kako navodi dr Milić, desilo pre desetak dana.

„Ti pacijenti koji su skinuti sa liste bili su „nevidljivi“ i ne bi bili pozvani sa naše klinike za intervenciju, čime su, u suštini bili osuđeni na smrt čekajući operaciju, koja je, makar papirološki, „već urađena“! „, naglašava dr Milić i dodje da nekome „očito smeta što je na klinici samo od početka ove godine operisano 200 kardiohirurških pacijenata sa stopom smrtnosti od oko dva odsto“.

U Upravi Kliničkog centra Niš, međutim, navode da je slučaj odmah istražen, da je utvrđeno da je u pitanju greška jednog od aministratora koji radi na ažuriranju lista čekanja.

“ Odmah je formirana komisija koja je ispitala slučaj, intervenisala je i inspekcija Ministarstva zdravlja. Protiv odgovornog za ovu grešku pokrenut je disciplinski postupak radi utvrđivanja odgovornosti, a svi pacijenti će biti operisani“, ističu u Upravi KC Niš.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More