Pronađena Pikasova slika ukradena u Roterdamu 2012. godine

FOTO: ILustracija
502

BUKUREŠT – Slika za koju se veruje da je jedna od ukradenih iz muzeja Kunsthal u Roterdamu 2012, pronađena je u Rumuniji, saopštilo je danas tužilaštvo te zemlje.

Rojters prenosi da se veruje da je pronađena slika delo “Arlekinova glava” Pabla Pikasa, koja je ukradena u pljački 2012.

U toj pljački, jednoj od najdramatičnijih u svetu, lopovi su ukrali sedam slika među kojima su slike Pabla Pikasa, Kloda Monea, Anrija Matisa, a koje su zajedno vredne milione evra, podseća agencija.

Iako su vođa kriminalnog prstena i njegovi saučesnici bili uhapšeni i osuđeni 2013. godine, ni jedno od umetničkih dela nije bilo pronađeno, a stručnjaci su verovali da su počinioci spalili najmanje tri dela da bi sakrili tragove.

“Istražitelji za borbu protiv organizovanog kriminala istažuju okolnosti u kojima je slika koju je potpisao Pablo Pikaso, vredna 800.000 evra, pronađena u subotu uveče u Tulči”, saopštili su istražitelji.

Oni su naveli da su dva Holanđana došla u Holandsku ambasadu u Bukureštu sa slikom navodeći da su je pronašli u jugoistočnom rumunskom gradu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More