Kanada: Uskoro jestivi proizvodi na bazi kanabisa u prodaji

Foto/Pixabay
214

Jestivi proizvodi na bazi kanabisa biće u prodaji od polovine decembra u Kanadi, saopštila je vlada i dodala da kanabisa neće biti u proizvodima koji vole deca, kao što su bombone i lizalice.
Novi propisi, koji će stupiti na snagu godinu dana posle legalizacije kanabisa u rekreativne svrhe 17. oktobra 2018. godine, odnosiće se i na ekstrakt kanabisa i dermatološke proizvode.

Časne sestre uzgajaju marihuanu: Kanabis je predivan lek, a ne opasna droga (FOTO+VIDEO)

Međutim, ti proizvodi neće biti dostupni u prodavnicama ili na internetu do decembra, zbog regulatornog roka od 60 dana za njihovo odobrenje, navela je vlada.

Biće uvedena i stroga pravila kako bi ti proizvodi bili što manje privlačni mladim ljudima, među kojima će biti neutralne ambalaže i teško otvaranje proizvoda kao i ograničavanje određenih sastojaka, boja i parfema.

Prema novim propisima, hrana ili pića na bazi kanabis ne mogu sadržati više od deset miligrama THC – psihoaktivne supstance biljke. Za ekstrakte kanabisa i dermatološke proizvode, maksimalno dozvoljena doza će biti 1.000 miligrama po pakovanju.

Ova biljka donosi milijarde dolara Americi

Kanabis je legalizovan u Kanadi od 17. oktobra prošle godine, a građani su do sada mogli da ga nabave porudžbinama na sajtu jedne nevladine organizacije koja je dobila dozvolu za distribuciju marihuane.

Propao pokušaj legalizacije kanabisa u medicinske svrhe u Srbiji

Kanada je u oktobru postala druga država u svetu koja je legalizovala posedovanje i konzumiranje kanabisa u rekreativne svrhe, pet godine posle Urugvaja.

Kanada je istovremeno i prva industrijski razvijena zemlja sa takvom legalizacijom. Pojedine američke države takođe dozvoljavaju upotrebu marihuane u rekreativne svrhe, ali ta legalizacija ne važi na saveznom nivou.

Beč: Kako izgleda kada marihuanu kupujete u prodavnici (VIDEO)

Izvor RTCG
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More